Bærekraftig uke - 12. - 15. februar skjer det mye spennende på Heggedal innbyggertorg. Velkommen til en bærekraftig uke!
Avsluttet

Bærekraftig uke

12. - 15. februar skjer det mye spennende på Heggedal innbyggertorg. Velkommen til en bærekraftig uke!

Dato og tid
    Mandag 12. februar - siste dag: torsdag 15. februar
Alder
Passer for alle
Sted
Heggedal bibliotek

Mandag 12 februar kl 13.00: Ombrukskonsert med Haldor Røyne jr.
Haldor Røyne jr er barnebarn av Haldor Røyne som var en viktig felespiller og folkemusikkpersonlighet i Valdres. Han bodde også en lengre periode i Asker. Barnebarnet Haldor Røyne jr har gjenbrukt felemusikken og gjort den om til akustisk gitar.
Haldor Røyne jr er en kjent for samarbeid med artister som Ingebjørg Bratland, Frida Ånnevik, Daniel Kvammen mm.

Tirsdag 13 Februar kl 17.00-19.30: Vi inviterer til hyggelig, sosial ombrukskveld!

Byttebod: Her kan du få byttet ting du ikke trenger mot ting du trenger. Kom med det du vil bytte bort fra torsdag 8 februar tom tirsdag 13 februar kl 15.00). Eksempler på det som kan byttes bort er klær, vinterutstyr, barneleker etc. Vi tar ikke imot bilstoler, barnevogner, skitne eller ødelagte klær. Motta byttebilletter (max 10 stk. pr person) du kan bytte inn i andre klær, leker eller andre gjenstander.

Reperasjonsboder: Ta med ødelagte leker, briller, eller andre mekaniske gjenstander og få hjelp til å fikse det sammen med våre frivillige fiksere. Ta med nødvendige reservedeler selv.
Kom også gjerne med klær som du trenger hjelp til å reparere, sy opp eller liknende og få veiledning til å reparere/gjøre om på dette.

Andre boder:

Strikking: Har du en strikkeoppskrift du ikke skjønner? Kom og få veiledning videre i prosessen av våre proffe strikkeoppskriftstolkere.

Tøybleier: Nysgjerrig på tøybleier? Våre proffe tøybleieeksperter svarer deg og viser deg de ulike løsningene.

Redesign: Lag kreative nye gjenstander av resirkulert materiale

Renovasjonsavdelingen i Asker kommune: Lær om matsvinn, kildesortering, gjenvinning og gjenbruk

Kafeen er åpen for servering

 

Onsdag 14 februar kl 19.00: Historielaget presenterer: «Fra nødvendighet til kjekt å ha»
Foredrag med Ingunn Grimstad Klepp, SIFO


Torsdag 15 februar

Kl 16.00-18.00: Middag laget av donasjonsmat

Kl 18.00- 21.00: Innlegg og samtaler om bærekraft

1) Ketil Hagen presenterer et flere 1000 år gammelt huskonsept, som er høyaktuelt i store deler av Etiopia.  Byggeelementene er en soltørret velling av leire og strå, som skal finnes på stedet (Adobe-hus).  Ketil er medlem i en gruppe fra Norge som jobber med å få Etiopia til å bygge på denne gamle måten.  I dag brukes mye trevirke til husbygging, som spises opp av maur.
Ketil viser også til et byggefelt på Østlandet fra 50-tallet, som er laget av tilsvarende byggeelementer.

2) Terje Sundby gir oss sine synspunkter på: Er fremtiden elbil – for oss alle?  Terje har mange års erfaring med Tesla, hvor han tidligere har kjørt bensin- og dieselbiler.  Terje vil også komme inn på spørsmålet om hydrogenbil.

3) Stein D Berges tema er bedre utnyttelse av mat og klær.  Stein deler temaet i to, med samtale og diskusjon for hvert spørsmål:
a) Mat – ½ time til innlegg, samtale og pause.  30 % av all produsert mat i verden går til spille.  Hva er vår del, og hva kan vi gjøre?  Dette går både på innkjøp og det vi ikke spiser.  Mye hentes fra MatVinn-kvelden 24/1 som en del av Klimafestivalen som Asker kommune arrangerte i jan-2018.
b) Klær – ½ time til innlegg, samtale og pause.  Norske kvinner og menn har i snitt ca 360 plagg i skapet (inkluderer også sokker og undertøy), og hvert femte plagg er ubrukt. Klimagassutslippene fra det totale klesforbruket i Norge.

GRATIS
Dette arrangementet er gratis.
Gratis
Mandag 12. februar
kl. 13.00 - 14.00
Gratis
Tirsdag 13. februar
kl. 17.00 - 19.30
Gratis
Onsdag 14. februar
kl. 19.00 - 20.00
Gratis
Torsdag 15. februar
kl. 16.00 - 21.00