God bok: Kristin B. Johansen om Sigrid Undset - Kristin Brandtsegg Johansen skal snakke om Sigrid Undsets forfatterskap
Avsluttet

God bok: Kristin B. Johansen om Sigrid Undset

Kristin Brandtsegg Johansen skal snakke om Sigrid Undsets forfatterskap

Dato og tid
Fredag 17. november kl. 12.00
Alder
Passer for alle
Sted
Asker bibliotek, Asker kulturhus

Hva er det med Sigrid Undsets fortellinger som fortsetter å begeistre og fascinere så mange lesere? Det handler om kjærlighetens herjinger i menneskenes hjerter, elskov som ikke holder noen lover, men bryter alle. Sigrid Undset valgte de største, tyngste og vakreste temaene og sendte sine romanskikkelser ut på prøver der det nesten hver gang er kjærligheten som spenner bein på dem og stiller dem overfor de vanskeligste livsvalgene.
Kristin Brandtsegg Johansen har tilbragt en hel sommer på Sigrid Undsets dikterhjem Bjerkebæk med bøkene hennes for å undersøke hvorfor Undsets forfatterskap aldri slipper tak i henne. Jeg har levd i dette landet i tusen år – en sommer med Sigrid Undset er både en introduksjon, en veiviser og en kjærlighetserklæring til en forfatter og et forfatterskap.

Kristin Brandtsegg Johansen er forfatter, idéhistoriker og redaktør for tidsskriftet Gymnadenia. Hun er også med i styret i Sigrid Undset-selskapet. Om Sigrid Undset har hun tidligere utgitt Hvis kvinner ville være kvinner – Sigrid Undset, hennes samtid og kvinnespørsmålet. Hennes siste bok var Maria Magdalena – disippelen Jesus elsket.

GRATIS
Dette arrangementet er gratis.
Gratis
Fredag 17. november
kl. 12.00 - 13.00